Talent in de stad houden

Het zou mooi zijn als studenten ook na hun afstuderen in Tilburg blijven werken en/of wonen. Daarom willen wij bij studenten onder de aandacht brengen dat de regio veel te bieden heeft op het gebied van werken en leven. We werken samen met carrière-evenementen voor studenten en starters, zoals The Road Symposium en Symposium Na de Troonrede. Normaal gezien worden hier ‘grote namen uit de Randstad of internationaal’ voor uitgenodigd om te spreken. Door intensief contact met de organisatie van Symposium Na de Troonrede hebben we kunnen bewerkstelligen dat bedrijven en ondernemers uit de regio ook een podium kregen om zich te profileren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de directeur van Poppodium 013 die sprak bij het symposium Na de Troonrede. Hierdoor werden studenten gestimuleerd na te denken over werkgevers in de regio.

Tilburg heeft starters op de arbeidsmarkt ontzettend veel te bieden. Zelf zijn we daar ook een mooi voorbeeld van, omdat we één van onze afstudeerders in dienst hebben genomen. We zijn in 2017 ook regelmatig samengekomen met de vier studentenverenigingen en met studieverenigingen om te kijken hoe we Tilburg ook bij afstudeerders in beeld kunnen houden. Deze verengingen vormen ons klankbord. Daarnaast maakten we een infographic over werken in Tilburg, die we presenteerden in de Esplanade Building op de campus van Tilburg University. Zo brachten we cijfers en zaken uit Tilburg onder de aandacht waar studenten anders niet zo snel mee geconfronteerd zouden worden.

Elke dag zien honderden studenten deze infographic

We maakten ook een aantal snippets (korte video’s) van studenten en oud-studenten, waarin zij vertellen waarom zij Tilburg kozen als stad om te studeren of waarom ze er nu nog steeds wonen. Deze ervaringsdeskundigen enthousiasmeren de huidige studenten op een laagdrempelige en leuke manier. In 2018 breiden we het aantal snippets uit.

Jaarverslag 2017
Marketing Tilburg

Tivolistraat 4-6
5017 HP Tilburg

info@marketingtilburg.nl
www.marketingtilburg.nl

Marketing Tilburg
© Alle rechten voorbehouden