Routes & verbindingen in de stad

In 2017 startte de campagne ‘Tilburg, stad met kleur’. Deze campagne werd gelanceerd met negen gigantische T’s van bamboe op de Heuvel in het centrum van Tilburg. Ter aanvulling was er een spectaculaire licht- en geluidsshow. Bezoekers maakten tijdens de campagne kennis met de negen sfeergebieden in het centrum van Tilburg. Op deze manier worden de afzonderlijke gebieden in de binnenstad van Tilburg aan elkaar verbonden.

Elk sfeergebied heeft een eigen kleur en daarmee ook een eigen identiteit. Samen met het Ondernemersfonds en gemeente Tilburg brachten we betere bewegwijzering in de sfeergebieden aan, om bezoekers makkelijker wegwijs te maken in de binnenstad van Tilburg. Daarnaast werden er vier Stadskijkers teruggeplaatst en publiceerden we een redactioneel stuk in Stee Magazine over de campagne. Zonder de inbreng van Citymarketing had de zeer zichtbare start van de campagne niet plaatsgevonden.

Hopperpoint

In de Piushaven opende in 2017 het deelfietssysteem Hopperpoint. Met een handige app ontgrendelen bezoekers en bewoners een huurfiets om zichzelf sneller te verplaatsen in de stad. Inmiddels zijn er drie Hopperpoints in de stad. Daardoor wordt het makkelijker om de negen sfeergebieden met elkaar te verbinden. Per sfeergebied krijgen de fietsen een bijpassend kleuraccent en er is een stadsplattegrond aanwezig op iedere fiets.

Ten slotte plaatsten we op diverse elektrakasten in de Tilburgse binnenstad afbeeldingen van historische of memorabele gebeurtenissen. Doel was om de stad op te fleuren. Dit kwam tot stand in samenwerking met het Ondernemersfonds Binnenstad en de gemeente Tilburg.

Bij al deze projecten was Citymarketing onderdeel van de projectgroep die naast ons bestond uit het Ondernemersfonds en gemeente Tilburg. We hadden een initiërende en adviserende rol en hebben ook financiële bijdrage geleverd. Hopperpoint is zelfs helemaal op initiatief van Citymarketing, van idee tot realisatie. Dit brengt de financiële bijdrage van Citymarketing op 40%  voor het totaal van de projecten.

Jaarverslag 2017
Marketing Tilburg

Tivolistraat 4-6
5017 HP Tilburg

info@marketingtilburg.nl
www.marketingtilburg.nl

Marketing Tilburg
© Alle rechten voorbehouden