Koningsdag 2017

Tijdens Koningsdag 2017 in Tilburg presenteerde het innovatieve project 013 Denim zich aan de stad. De spijkerstof 013 Denim werd voor 50 procent gemaakt van gerecyclede Tilburgse spijkerbroeken en voor 50 procent van biologisch katoengaren uit India. Voor de productie werden de spijkerbroeken in februari 2017 ingezameld door Tilburgse bewoners en zes basisscholen uit de stad. Vervolgens werd de gebruikte spijkerstof door textielbedrijf Wolkat in Marokko gerecycled tot denimgaren. Het Indiase katoen is afkomstig van Indiase katoenboeren die een betere prijs krijgen voor hun katoen. De twee garens zijn door Wolkat in Marokko samengeweven tot een nieuwe, duurzame textielstof.

Direct bij aankomst in Tilburg maakte de koninklijke familie kennis met 013 Denim. Het koninklijk echtpaar ontving een bijzondere bos bloemen, helemaal gemaakt van gerecyclede materialen, waaronder 013 Denim. De prinsesjes op hun beurt droegen subtiele handcorsages waarin de blauwe spijkerstof verwerkt was. 013 Denim was ook onderdeel van het werelddeel op de Heuvel. Ook waren er bij het kantoor van de VVV mooie 013 Denim tassen te koop. De tassen werden ontworpen door ROC-studente Maud van Irsel uit Tilburg. Wij hebben er mede voor gezorgd dat het 013Denim concept zo goed in beeld kwam. Dit deden we door plaats te nemen in meerdere Koningsdag projectgroepen en door 013Denim vooraf aan Koningsdag stevig te promoten.

Ook zorgden we voor de projectie van het Tilburgse Koningsdag logo op het Provinciehuis in aanloop naar Koningsdag, met als resultaat dat honderdduizenden passanten hebben gezien hoe wij met trots het bezoek van de Koninklijke Familie uitdroegen in de vorm van een prachtig logo.

Verder maakten we onder andere samen met Omroep Brabant Koningsdag filmpjes met kinderen, bedachten de Koningsdagroute voor de Stadsgidserij, zodat geïnteresseerden ruim voor Koningsdag de route konden lopen en hebben bijgedragen aan het project van het Stadsmuseum ’10 dagen op pad voor de Koning’ en hebben dit ook gepromoot.

Jaarverslag 2017
Marketing Tilburg

Tivolistraat 4-6
5017 HP Tilburg

info@marketingtilburg.nl
www.marketingtilburg.nl

Marketing Tilburg
© Alle rechten voorbehouden